top of page
  • Εικόνα συγγραφέαdino.jimo

Λιγότερη επαφή με τον πελάτη στο ξενοδοχείο, με τις κλειδαριές μας που ανοίγουν με το κινητό

Έγινε ενημέρωση: 17 Δεκ 2020

Τώρα με τον νέο κορονοϊό covid-19 και την ανάγκη για απομακρυσμένη λειτουργία με όσο το δυνατόν λιγότερη επαφή, το σύστημα μας για άνοιγμα των κλειδαριών με το κινητό γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο, χρήσιμο και αναγκαίο.


Διατίθενται πλέον σε όλα τα ξενοδοχεία και στην Ελλάδα οι κλειδαριές μας με bluetooth με τις οποίες οι πελάτες του ξενοδοχείου μπορούν να ανοίγουν τις κλειδαριές μας και με το κινητό τους.


Έτσι, δεν ανταλλάσσονται κάρτες μεταξύ του πελάτη και της ρεσεψιόν.

Παρ' όλα αυτά, συνεχίζει να υπάρχει η δυνατότητα για άνοιγμα και με κάρτα, συγχρόνως με το άνοιγμα με το κινητό.Το σύστημα ξεχωρίζει ποιος άνοιξε την κλειδαριά με την κάρτα και ποιος με το κινητό, οπότε διατηρείται ανέπαφη η ασφάλεια του ξενοδοχείου.


Το σύστημα DirectKey (Onity DirectKeyTM for Mobile Access – Cloud-based key credentialing technology) δημιουργήθηκε από την Onity προ ετών για να επιτρέπει την πρόσβαση στο δωμάτιο μέσω του κινητού τηλεφώνου του πελάτη,

επιτρέπει την επιλογή στον πελάτη του ξενοδοχείου straight-to-room (απ’ευθείας στο δωμάτιο, χωρίς στάση στην ρεσεψιόν) και χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος κατ’αποκλειστικότητα από τα ξενοδοχεία Hilton.Η Onity, πρωτοπόρος εταιρεία σε λύσεις ηλεκτρονικής πρόσβασης για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, προμηθεύει την λύση DirectKeyTM mobile access σε όλα τα ξενοδοχεία, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν τα κινητά τους ως κλειδιά του δωματίου τους.


Το σύστημα Onity DirectKey χρησιμοποιεί cloud-based key credentialing και το Bluetooth® των κινητών, μέσω της εφαρμογής κρατήσεων του ξενοδοχείου για την ευκολότερη μετάβαση των πελατών στα δωμάτια τους και άλλους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.


Το bluetooth του συστήματος λειτουργεί και από απόσταση έως και 5 μέτρων, και δεν χρειάζεται να ακουμπήσει το κινητό στην κλειδαριά για να ανοίξει, έχουμε έτσι μια ακόμη ανέπαφη λειτουργία.


Επίσης, για τον ίδιο λόγο, αν περιμένουμε κάποιον και μας χτυπήσουν την πόρτα, μπορούμε να ανοίξουμε από μέσα χωρίς να σηκωθούμε.


Η Onity είναι μέλος της UTC Climate, Controls & Security, που είναι μέλος του παγκόσμιου κολοσσού United Technologies Corp. (NYSE: UTX), από φέτος δε (2020) μέλος του Ομίλου Carrier που δημιουργείται μετά την διάσπαση της UTC (βλ. προηγούμενη δημοσίευση).


Η τεχνολογία DirectKey έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια (μέχρι στιγμής) σε πάνω από 1000 ξενοδοχεία στις Η.Π.Α. και 500 στην Ευρώπη μετά την αρχική επιτυχή δοκιμή της που έλαβε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τους πελάτες του ξενοδοχείου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Η Onity εισήγαγε στην αγορά την εφαρμογή DirectKey για μεγάλες αλυσίδες τον Ιούνιο του 2015. Η λύση αυτή δίνει την δυνατότητα στα τμήματα IT και brand να συγχωνεύουν την πρόσβαση με mobile key στην εφαρμογή κρατήσεων (loyalty app) του ξενοδοχείου.


Πιέζοντας το κουμπί, ο κάθε πελάτης έχει πρόσβαση στο δωμάτιο του, ή σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου όπως spa, gym κλπ.

Όπως φαίνεται και στην πιο κάτω φωτογραφία, το κινητό δεν χρειάζεται να ακουμπά στην κλειδαριά για να ανοίξει.Η τεχνολογία DirectKey της Onity πέρασε εκτεταμένους ελέγχους και πιστοποιήθηκε από εσωτερικούς και εξωτερικούς ειδικούς ασφαλείας.

Οι συσκευές Bluetooth της Onity χρησιμοποιούν προχωρημένη κρυπτογραφική τεχνολογία για να προσθέσουν στην ασφάλεια των υπαρχόντων κλειδαριών.


Καθώς η εφαρμογή του συστήματος DirectKey σε ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών ξενοδοχείων της Hilton απαιτούσε την προσαρμογή των υπαρχουσών κλειδαριών και την προσθήκη των νέων συστημάτων Bluetooth,

η Onity σχεδίασε το σύστημα έτσι ώστε να είναι εφαρμόσιμο και σε κλειδαριές άλλων κατασκευαστών αλλά και σε κλειδαριές με τεχνολογία μαγνητικής λωρίδας – magnetic stripe.


Για την ολοκλήρωση του συστήματος και την λειτουργία του, εκτός των συσκευών bluetooth απαιτείται και τροποποίηση του προγράμματος της ρεσεψιόν και, σε περίπτωση που το ξενοδοχείο επιθυμεί την έκδοση του κλειδιού κατά την ηλεκτρονική κράτηση, και την σχετική τροποποίηση του ιστότοπου του ξενοδοχείου.


Για περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα DirectKey, επισκεφθείτε και το site της Onity πατώντας εδώ.

Το όνομα Bluetooth είναι registered trademark της Bluetooth SIG.


Σχετικά με την Onity


Η Onity υποστηρίζει ξενοδοχειακές, εμπορικές, εκπαιδευτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις με μια πλήρη γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές κλειδαριές, ηλεκτρονικά χρηματοκιβώτια, minibar και συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας.

Η Onity προσφέρει συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πελάτες της σε περισσότερες από 115 χώρες στον κόσμο.

Η Onity είναι μέλος της UTC Climate, Controls & Security, a unit of United Technologies Corp., πρωτοπόρου εταιρείας στην αεροναυπηγική και κατασκευαστική βιομηχανία παγκοσμίως.


Για περισσότερες πληροφορίες για την Onity δείτε και στο www.onity.com.


Η LOFT Home & Hotel είναι ο Αντιπρόσωπος της Onity στην Ελλάδα.


Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της LOFT και για μια προσφορά,


  • δείτε τα υπόλοιπα σχετικά άρθρα μας, περιηγούμενοι  στο πιο πάνω Μενού

  • δείτε μεγαλύτερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες στο site μας www.myloft.eu

  • επικοινωνήστε μαζί μας στα info@myloft.eu και 2311 241443.


LOFT Home & Hotel

Building Solutions


Αντιπρόσωπος Onity ΕλλάδοςOnity DirectKey Flyer brochure 2020 EME
Download • 231KB


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΚΑΡΤΑΣ * ΠΥΡΑΝΤΟΧΕΣ & ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ * MINI BAR * ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ * ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

35 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page